WeCup systeem

Het duurzaamste re-use systeem van Nederland

HET ALTERNATIEF VOOR SINGLE USE VERPAKKINGEN

De papierindustrie stoot bijna drie keer zoveel CO2 (7%) uit als de luchtvaart! (2,5%) Best gek toch!? Minder milieuvriendelijk dan je zo op het eerste oog zou zeggen.

Daarom ontwikkelden wij hét re-use alternatief dat het aantal wegwerpbekers flink vermindert en als doel heeft deze te vervangen. Hoe eerder, hoe beter!

De herbruikbare koffiebeker van WeCup vervangt ongeveer 1000 wegwerpbekers en is daarnaast ook nog eens 100% recyclebaar.  Zo houden we een gezonde cyclus in stand: re-use, reduce en recycle!

WIJ DRINKEN BEST WAT KOFFIE IN NEDERLAND

Nederland behoort tot de top 5 meest koffie consumerende landen van de wereld. En dat betekent helaas ook:  veel koffieconsumptie in wegwerpbekers..

  • In 2020 werden er naar schatting 3 miljard kartonnen bekers met een kunststof coating verbruikt alléén al in Nederland.
  • Minder dan 4% van de koffiebekers in Nederland wordt gerecycled.
  • Het voorkomen en opruimen van zwerfafval kost Nederland meer dan 250 miljoen euro per jaar.

Wij geloven in WeCup als oplossing voor dit grote afvalprobleem in Nederland.

KLIMAATDOELEN

“Welke klimaatdoelen heeft
Nederland eigenlijk?”

Nederland heeft in 2015 ingestemd met het VN-klimaatakkoord. 

De 195 deelnemende landen hebben als gezamenlijk doel om de verdere opwarming van de aarde onder de 2°C te houden. Het liefst onder de 1,5°C zelfs. Dat is een flinke belofte en uitdaging, want er is niet alleen minder afval nodig maar ook een duurzame belofte vanuit de maatschappij. Gelukkig zijn wij er met WeCup! 

Met de inzet van WeCup, draag je direct bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en broeikasgassen.

De wecup weetjes

Één WeCup vervangt rond de 1000 wegwerpbekers
De WeCup is na 3 keer gebruik al 15% duurzamer in tegenstelling tot 3 kartonnen wegwerpbekers.
Betaal JE DRANKJE EN BETAAL €1,- STATIEGELD
Lever de WeCup in en krijg automatisch weer een nieuwe WeCup of €1,- retour.
KOFFIE OP? NIET MEER SJOUWEN!

Retourneer de lege WeCup bij een willekeurige WeCup-partner en ontvang €1,- retour.

Drinken was nog nooit zo persoonlijk!

Een deksel is toch wel een beetje persoonlijk, dat houden wij zo.
Koop éénmalig een WeCup-deksel en gebruik deze zolang je wilt.

NOOIT MEER SINGLE-USE DAT KLINKT LEKKER
Doordat zich steeds meer horeca partners bij WeCup aansluiten, wordt het gebruik van single-use bekers automatisch overbodig!
SAMEN VERKLEINEN WE ONZe ECOLOGISCHE VOETAFDRUK
Door een drankje in de WeCup te bestellen wordt er automatisch een hele grote bijdrage geleverd aan ons klimaat en het milieu. Makkelijk toch!

VRAAG X ANTWOORD WECUP

Jazeker, wij zijn jouw re-use Hero

jQuery(document).ready(function($) { var delay = 100; setTimeout(function() { $('.elementor-tab-title').removeClass('elementor-active'); $('.elementor-tab-content').css('display', 'none'); }, delay); });

Hoe meer zaken herbruikbare bekers van WeCup gebruiken hoe beter: voor het milieu, voor de consument en jou als horecaondernemer. Daarom willen we het zo makkelijk mogelijk maken: bestel WeCups in de webshop en je bent partner. Wil je liever eerst even contact met ons? Vul dan dit formulier in en we nemen contact met je op.

Als je je eerste WeCups bestelt hebt dan:

  • zorgen wij dat je op onze partner-map komt en zo een zichtbaar onderdeel wordt van ons duurzame horecanetwerk,
  • leveren wij een simpel en overzichtelijk stappenplan om succesvol te starten met herbruikbare bekers van WeCup en succesvol te blijven,
  • leveren wij  een display en deurstickers,
  • kan je, mocht het nodig zijn, kapotte WeCups naar ons opsturen zodat wij ze ter recycling kunnen aanbieden aan onze partner.

Daarnaast werken wij aan onze WeCup Academy waarin we de belangrijkste vragen die op deze pagina staan nog eens uitleggen; o.a hoe start je met het WeCup systeem, hoe schenk je de perfecte koffie in een WeCup en hoe pas je het statiegeldsysteem toe.

De eenmalig aansluitkosten bedragen normaal €145,- Omdat we graag willen dat er zo snel mogelijk zo veel mogelijk partijen overstappen op herbruikbare bekers kan je nu kosteloos aansluiten!

Wil je nog meer uit het WeCup systeem halen? Bestel dan ons marketing abonnement.

Jij verduurzaamt, wij ondersteunen jouw verhaal. WeCup it Together!

WeCup it Together!

Hoe werkt het:

Aanmelden, jouw keuze voor een marketing pakket en je kan direct het aantal deksels en bekers bestellen dat je nodig hebt. WeCup regelt de rest. Denk aan promotiemateriaal, sales-ondersteuning, joint promotie en recycling van cups die aan vervanging toe zijn.

Neem contact met ons voor meer informatie en word vandaag nog partner.

Wij gaan graag een langdurige samenwerking aan en streven ernaar altijd toegevoegde waarde te leveren.

Wat krijg je met dit abonnement:

Zichtbaarheid online:

Wij zorgen ervoor dat je op onze partner-map komt en zo een zichtbaar onderdeel wordt van ons duurzame horecanetwerk.

  • beeld en bewegend beeld te gebruiken voor eigen socials/website/nieuwsbrieven,
  • minimaal 2 x per jaar social media benoeming op WeCup socials,
  • eigen info bedrijfspagina op www.wecup.nl om meer traffic te genereren naar eigen URL domein

Fysieke zichtbaarheid:

Extra POS materiaal voor je duurzame uitstraling en zodat het direct voor iedereen mooi zichtbaar is dat je met het WeCup systeem werkt:

  • start display, deursticker en hand-outs,
  • extra Cup en Deksel Displays: heel handig om makkelijk en zichtbaar je WeCups en Deksels op te slaan en direct te promoten.  

Uiteraard kan je, mocht het nodig zijn, kapotte WeCups naar ons opsturen zodat wij ze ter recycling kunnen aanbieden aan onze partner en krijg je toegang to de WeCup Academy.

De kosten bedragen €249  per jaar.

Binnenkort ook los te bestellen via onze webshop. Nu graag nog even dit formulier invullen en we nemen contact met je op.

Dat kan zeker en raden we ook aan. Op de kassa moet je enkel 3 knoppen aanpassen: 

  • + €1,- statiegeld (voor het in rekening brengen van de cup)
  • – €1,- statiegeld (voor het retour nemen van de cup)
  • + €1,- voor de deksel (voor de verkoop van de deksel)

Het retour-pinnen is tegenwoordig mogelijk met bijna alle pinautomaten en kost evenveel als een normale transactie. 

De cups hebben 2 verschillende maten: 

  • 0,20 cl – Standaard
  • 0,30 cl – Standaard en transparant

Uiteraard bepaal je zelf welke cups het beste bij jouw onderneming passen. Alle cups zijn makkelijk stapelbaar, hitte- en vaatwasserbestendig. 

WeCup is een 100% Nederlands bedrijf, onze cups en deksels produceren we dan ook in Nederland. Zo geven wij ook inzicht in onze verwerking en recycling van onze cups. Voor ondernemers hebben wij geen geheimen en wij zijn 100% transparant. Toch nog vragen? Stel ze gerust.  

Niets moet, maar gezien de regels en de voordelen raden wij dat wel aan. Als ondernemer genereer je direct minder afval en heb je minder kosten in vergelijking met de aankoop van wegwerpbekers. Ook voldoe je aan de SUP-regels en ben je een duurzame pionier. Dat zullen jouw gasten zeker waarderen. 

Een milde overgangsperiode kan natuurlijk ook: bied WeCup aan in combinatie met wegwerpbekers. Let op: vanaf 2024 veranderen de regels.

Voor horecaondernemers kosten de cups uiteindelijk helemaal niets. Als partner betaal je ons €1,- (statiegeld) per cup, maar die euro krijg je vervolgens van je klanten weer terug. Mooi he!  Voor partners is de inkoopprijs van de deksel €0,70ct per stuk. De adviesverkoopprijs ligt met  €1,- iets hoger.

De kosten voor grotere ondernemingen verschillen per onderneming. Neem contact met ons voor meer informatie en word vandaag nog partner.

In tegenstelling tot de bekers zijn de deksels niet inwisselbaar. Een deksel is voor iedereen toch wel een beetje persoonlijk, dus dat houden we zo.

Voor horecapartners is de inkoopprijs van de deksel €0,70ct per stuk.

De adviesverkoopprijs ligt met  €1,- iets hoger.

In Nederland betaal je geen btw op statiegeld. Dat betekent dat je 0% btw betaalt voor de cups. Voor de verkoop van de deksel moet je 21% btw in rekening brengen. 

Onze cup is gemaakt van polypropyleen (PP), de duurzaamste optie na glas of porselein. Glas en porselein zijn in een statiegeldsysteem en re-use systeem niet geschikt vanwege de breekbaarheid.

Polypropyleen is 100% recycbleaar, BPA- en DiBP vrij en bevat geen schadelijke stoffen. Lees hier meer over onze WeCup.

De WeCup is gemaakt van polypropyleen, een duurzame kunststof. In vergelijking tot andere materialen presteert PP het hoogste als het gaat om het energieverbruik bij de productie en mate van  recyclebaarheid.

Onze cups zijn dan ook 100% recyclebaar en zijn na 3 keer gebruik al 15% duurzamer dan de gewone wegwerpbeker. 

Één WeCup vervangt rond de 1000 kartonnen (single-use) wegwerpbekers. Onze cups, gemaakt van polypropyleen, zijn sterk en draaien jarenlang mee in ons re-use systeem.

De WeCup is hitte- en vaatwasserbestendig. Horecaondernemers kunnen de cups dus herhaaldelijk schoonmaken in de professionele horeca vaatwassers en/of huishoudelijke vaatwassers.

Bij de full-service oplossing binnen grote ondernemingen neemt WeCup de schoonmaak op zich en worden logistieke processen vooraf geregeld. 

Als horecapartner kan je versleten cups omwisselen voor nieuwe cups. Wij zorgen verder dat de oude cups gerecycled worden. 

Ook bij de full-service oplossing worden versleten cups kosteloos omgewisseld. 

Ja! Wij gaan voor een reduce, re-use en recycle-principe. We vragen je daarom alle cups te aanvaarden en aan ons te retourneren. WeCup zorgt dan voor de recycling. Zo gaan we verspilling tegen.

Voor flink vervuilde of kapotte cups hoef je als horecapartner geen statiegeld terug te geven aan jouw gast.

De WeCup komt in 2 kleuren: de standaard cup en de grote versie is beschikbaar in een transparante kleur. 

Voor horecaondernemers biedt WeCup alleen cups aan in de huisstijl, zo blijft het statiegeldsysteem goed herkenbaar. Wel is er de mogelijkheid om de deksels te laten bedrukken. Hiervoor geldt een minimale afname van 10.000 stuks.

Voor grote ondernemingen zijn wel alle RAL-kleuren mogelijk voor cups en deksels. 

Als een klant 100 WeCups terugbrengt… dan is er vast en zeker iets verdachts aan de hand. 

Als partner ben je niet verplicht om meer dan 20 cups per keer aan te nemen. Brengt een gast toch meer cups terug? Vraag dan de contactgegevens op en meld dit bij ons.

Om de herkenbaarheid van ons re-use statiegeldsysteem zo goed mogelijk te waarborgen, plaatsen we in de basis geen andere namen op de cups in het statiegeld systeem.

Wel interesse in co-branding met WeCup?
Neem contact met ons voor meer informatie en de mogelijkheden.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de deksels te laten bedrukken. Hiervoor geldt een minimale afname van 10.000 stuks.

De cups en deksels komen altijd zo snel mogelijk jouw kant op. Hoe meer cups er in de omloop zijn, hoe beter het systeem en hoe schoner de wereld.

Wij streven ernaar om de bekers binnen 2 weken te leveren, maar naar verwachting leveren wij meestal binnen een week tijd.

Heb je voor jouw ondernemeing voor een speciale RAL-kleur gekozen? De levertijd zal dan afwijken van de reguliere levertijden. 

Wij zijn continue bezig met het vergroten van netwerk van partners. Van horecazaak tot multinational.

Wij targeten specifieke gebieden en breiden deze vervolgens in directe nabijheid uit, zodat het netwerk om onze bestaande partners wordt vergroot.

Hoe meer partners, hoe beter het re-use systeem. 

Inhoud accordeon
Kies de categorie die voor jou van toepassing is: