Wij zijn wecup

Het re-use statiegeld systeem van Nederland

HET ALTERNATIEF VOOR SINGLE USE VERPAKKINGEN

De papierindustrie stoot bijna drie keer CO2 (7%) uit dan de luchtvaart! (2,5%) Best gek toch!? Niet zo heel milieuvriendelijk dan je zo op het eerste oog zou zeggen.

Daarom zijn wij hét Re-use alternatief gaan ontwikkelen die het aantal wegwerpbekers kan verminderen en als doel heeft deze te vervangen. Hoe eerder hoe beter!

De WeCup vervangt ongeveer 1000 wegwerpbekers en is daarnaast ook nog eens 100% recyclebaar. Waardoor we zorgen dat de; Re-use, Reduce en Recycle cyclus behouden blijft.

WIJ DRINKEN BEST WAT KOFFIE IN NEDERLAND

“Nederland behoort tot de top 5 meest koffie consumerende landen van de wereld” Hierdoor wordt er dus ook veel koffie geconsumeerd in wegwerp bekers.

  • In 2020 werden er naar schatting 3 miljard kartonnen bekers met een kunststof coating verbruikt alléén al in Nederland.
  • Minder dan 4% van de koffiebekers in Nederland wordt gerecycled.
  • Het voorkomen en opruimen van zwerfafval kost Nederland meer dan 250 miljoen euro per jaar.

Daarom geloven wij in de WeCup als oplossing voor o.a dit grote afval probleem in Nederland.

KLIMAATDOELEN

“Welke klimaatdoelen heeft
Nederland eigenlijk?”

Nederland heeft in 2015 ingestemd met het VN-klimaatakkoord. 

De 195 deelnemende landen hebben als gezamenlijk doel om de verdere opwarming van de aarde onder de 2°C te houden. Het liefst onder de 1,5°C zelfs. Dat is een flinke belofte en uitdaging, want er is niet alleen minder afval nodig maar ook een duurzame belofte vanuit de maatschappij; en daarom zijn wij er met WeCup!

Met de inzet van WeCup, draag je direct bij aan de vermindering van CO2 uitstoot en broeikasgassen.

WeCup Community - Klimaatdoelen Nederland

De wecup weetjes

Één WeCup vervangt rond de 1000 wegwerpbekers
De WeCup is na 3 keer gebruik al 15% duurzamer in tegenstelling tot 3 kartonnen wegwerpbekers.
Betaal JE DRANKJE EN BETAAL €1,- STATIEGELD
Lever de WeCup in en krijg automatisch weer een nieuwe WeCup of €1,- retour.
KOFFIE OP? NIET MEER SJOUWEN!
Retourneer de lege WeCup bij een willekeurige WeCup Partner en ontvang €1,- retour.
Drinken was nog nooit zo persoonlijk!

Een deksel is toch wel een beetje persoonlijk, dat houden wij zo.
Koop éénmalig een WeCup deksel en gebruik deze zolang je wilt.

NOOIT MEER SINGLE-USE DAT KLINKT LEKKER
Doordat zich steeds meer horeca partners bij WeCup aansluiten, wordt het gebruik van single-use bekers automatisch overbodig!
SAMEN VERKLEINEN WE ONZe ECOLOGISCHE VOETAFDRUK
Door een drankje in de WeCup te bestellen wordt er automatisch een hele grote bijdrage geleverd aan ons klimaat en het milieu. Makkelijk toch!

VRAAG X ANTWOORD WECUP

Jazeker, wij zijn jouw Re-use Hero

Door middel van je online aan te melden of direct contact met ons op te nemen. Wij nemen je aanvraag binnen één dag in behandeling, waarbij we uitleg geven over het WeCup systeem en de integratie. Stap voor stap begeleiding voor een directe onboarding.

Je mag zoveel bekers bestellen als je wilt, het minimum aantal bekers zijn 50 stuks per maat. Wij hebben 3 maten bekers;  20cl / 30cl / 40cl.

Op de kassa dienen enkel 3 knoppen te worden toevoegen;

  • + €1,- statiegeld (voor het in rekening brengen van de beker)
  • – €1,- statiegeld (voor het retour nemen van de beker)
  • + €1,50 deksel (voor de verkoop van de deksel)

Het retour-pinnen kan met de meeste pin automaten, hiervoor worden de normale transactie kosten berekend. 

We hebben 3 verschillende maten bekers; 

  • 0,20cl 
  • 0,30cl 
  • 0,40cl 

Je bepaald als horeca ondernemer welke maat(en) bekers het beste bij jou passen.  De bekers zijn stapelbaar, hitte- en vaatwasserbestendig. 

WeCup is een 100% Nederlands bedrijf. Onze bekers en deksels worden in Nederland geproduceerd. Waarbij we onze ecologische voetafdruk tot een minimum beperken.

Niets moet! Maar door WeCup te gebruiken creëren we minder afval, minder kosten voor jou als ondernemer en de consument. Dit alles in tegenstelling tot de standaard wegwerpbekers. Zo zijn we samen duurzaam aan het ondernemen en ben je onderdeel van de WeCup Community, dat zullen je klanten ook waarderen 🙂 

Een tijdelijke overgangsperiode kan natuurlijk ook; waarbij de huidige voorraad van wegwerpbekers naast  de WeCup’s worden aangeboden tot deze op zijn. 

Het WeCup Systeem is gebaseerd op statiegeld, hiermee kosten de bekers geen geld.

Als je éénmaal partner bent, betaal je ons €1,- (waarborg) per beker, besteld een klant een WeCup dan betaald deze €1,- extra voor gebruik van de WeCup. 

De deksels kosten €1,- per stuk inkoop en verkoop prijs is €1,50.

In tegenstelling tot de bekers zijn de deksels niet inwisselbaar. Een deksel is voor iedereen toch wel een beetje persoonlijk, dus dat houden we zo.

Als WeCup horeca partner koop je het aantal deksels in voor €1 en verkoopt ze voor €1,50.

In Nederland hoeft men géén BTW op statiegeld te betalen.

Dit betekent dat op onze WeCup Bekers 0% BTW wordt berekend.
Voor de verkoop van de deksel moet je 21% BTW in rekening brengen. 

De WeCup bekers zijn 100% van Polypropyleen (PP) dit is het meest duurzame materiaal na glas en porselein en het is 100% recyclebaar. Het meest duurzame materiaal zou glas of porselein zijn, echter is dit vanwege de breekbaarheid niet geschikt voor een dagelijks Re-use systeem.

Al onze bekers en deksels zijn overigens BPA vrij en bevatten geen schadelijke stoffen. 

In vergelijking met andere materialen presteert Polypropyleen (PP) het beste als het gaat om dagelijks hergebruik, energieverbruik bij de productie en uiteindelijke recycling cyclus. Onze bekers zijn dan ook 100% recyclebaar en zijn na 3 keer gebruik al 15% duurzamer dan de gewone wegwerpbeker. 

1 WeCup vervangt om en nabij 1000 standaard kartonnen wegwerpbekers. Omdat WeCup bekers gemaakt zijn van Polypropyleen (PP) zijn deze sterk en duurzaam. Daardoor kunnen ze jarenlang in ons statiegeld systeem blijven meedraaien. 

Onze bekers kunnen herhaaldelijk in zowel de professionele horeca vaatwassers als de huishoudelijke vaatwassers gewassen worden. 

Voor horeca partners is het mogelijk om versleten bekers om te ruilen voor nieuwe bekers. 

Indien bekers zwaar beschadigd en onbruikbaar zijn kunnen deze niet retour worden genomen i.c.m statiegeld. Je hoeft dan géén statiegeld terug te geven aan de klanten voor de kapotte of sterk vervuilde bekers! 

Wij vragen je wel om alle onbruikbare WeCup’s terug te nemen en aan ons te retourneren, zodat wij de bekers weer kunnen recyclen. 

WeCup biedt de bekers alleen aan in de huisstijl kleur, dit doen we om een duidelijk en herkenbaar beeld te laten zien.

Als een klant bijvoorbeeld 100 WeCup’s komt terugbrengen, dan is er vast en zeker iets niet in orde. 
Vraag de contactgegevens op van de klant en dit meld dit vervolgens bij ons.

Als partner ben je niet verplicht om meer dan 20 WeCup’s tegelijk te aanvaarden.

Helaas is dat niet mogelijk. De reden hiervoor is dat we een gesloten eco systeem willen creëren waarbij de WeCup bekers onderling bij aangesloten partners ingewisseld kunnen worden. Op deze manier kunnen we de werking van het reuse statiegeld systeem zo goed mogelijk waarborgen. Uiteraard is het wel mogelijk om de deksels te laten bedrukken, hiervoor geld een minimale afname van 10.000 stuks. 

De gemiddelde levertijd is tussen de 1 á 2 weken, afhankelijk van de periode, geplaatste order en de voorraad WeCup bekers.

Wij zijn continue bezig met het vergroten van ons partner netwerk. Onze strategie is er op gericht om specifieke gebieden te targeten en deze vervolgens in directe nabijheid uit te breiden zodat het netwerk om onze bestaande partners wordt vergroot.