SLUIT nu ook
AAN EN WORD
WECUP PARTNER

Het Re-use statiegeld systeem van Nederland

Sluit je nu aan als horeca ondernemer bij WeCup, word partner en ontdek de voordelen die ons systeem biedt.

Wij ontzorgen onze partners volledig in het aanleveren van bekers voor alle ToGo drankjes. Door het unieke WeCup statiegeldsysteem elimineren we onnodige waste door niet recyclebare alternatieven te vervangen met de WeCup. Bijkomend voordeel – je bespaart kosten, voldoet aan de SUP regelgeving vanaf 1 juli 2023 en tot slot maak je de aarde een stukje schoner en mooier.

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Kostenbesparend

Je hoeft nooit meer disposables (wegwerpbekers) in te kopen. Wij zorgen ervoor dat je altijd genoeg bekers en deksels op voorraad hebt, waardoor jij als ondernemer dus geen extra grote voorraden meer hoeft in te kopen. 

imago versterkend

Het voelt niet alleen goed om mee te werken aan het verduurzamen van de maatschappij maar het voelt ook extra goed bij jouw klanten. Jij geeft het voorbeeld en zij omarmen het systeem 🙂
WeCup it Together.

Afval Reducerend

Doordat er géén drankjes meer in disposables naar buiten gaan, beland er ook geen afval meer op straat. Wat betekent – minder afval voor jou als ondernemer en direct schonere straten.

JOUW EIGEN KWALITEIT MET HET GEMAK van onze WECUP SERVICE

De klanten blijven genieten van de producten die jij aanbiedt

WeCup Partner worden

WECUP PARTNERS

Bekijk alle WeCup partners bij jou in de buurt.

Geolocation

Hoe groter het WeCup Netwerk hoe makkelijker voor de klanten en hoe duurzamer we met zijn allen bezig zijn! Zo simpel kan duurzaam zijn!

Bekijk hiernaast welke WeCup Partners er al zijn aangesloten bij jou in de buurt.

Coach map

Zo werkt wecup

1. bestellen

De klant bestelt zijn favoriete drankje in de WeCup, deze betaalt €1,- statiegeld extra voor het gebruik van de WeCup. Wilt de klant er een WeCup deksel bij, dan is deze te koop voor €1,50. (Een deksel is persoonlijk dat houden we graag zo)

2. genieten

De WeCup is duurzaam en voorkomt afval van single-use bekers. De deksel kunnen ze hierbij zolang gebruiken als zij zelf willen. Nu kan de klant pas echt gaan genieten van een drankje op een duurzame manier.

3. inleveren

Als het drankje op is, kan de WeCup ingeleverd worden bij de dichtstbijzijnde WeCup Partner en ontvangt de klant één €1,- statiegeld terug. Of bestelt een nieuw drankje en wisselt de WeCup beker weer in voor een nieuwe.

De wecup community

Wij zijn niet enkel een beker, wij zijn het systeem.

Naast onze visie op het milieu en de toekomst is onze WeCup Community erg belangrijk. WeCup ontwikkelt continu waardoor er steeds meer ondernemers aansluiten, WeCup zichtbaar wordt en het WeCup Systeem hierdoor al in meerdere steden actief is.

Community building is een essentieel onderdeel van het WeCup systeem. Het sociale en duurzame karakter zorgen ervoor dat zowel de horeca ondernemers als de consumenten zich verbonden voelen bij WeCup. 

‘‘Blij met eindelijk een goed alternatief voor de wegwerp kartonnen beker.”
- Het Veerkwartier, Haarlem
”Vanaf het begin af aan steunen wij dit waanzinnige leuke initiatief” – Weg met de kartonnen wegwerpbeker!
- Westhoff, Haarlem
”De visie van WeCup is iets waar wij totaal achter staan; minder zwerfafval en beter voor het milieu.”
- Cleef, Haarlem
‘‘Dit vooruitstrevende project omvat precies, waarom wij met trots deel uitmaken van de Haarlemse horeca’’.
- NES71, Haarlem
Vorige
Volgende

Informatie aanvragen

Zo makkelijk is het voor jou als WeCup Partner

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de WeCup Community en wil je nog net even wat extra informatie? Vul dan het aanvraag formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Weet je alles al en wil je direct deelnemen, dan kun je jezelf ook:

Direct hier aanmelden als WeCup Partner.

Jij hebt vragen, wij de wecup

Overzichtelijk systeem, gemakkelijke integratie.

Door het jaarabonnement van €250 te betalen kan je mee doen aan het WeCup statiegeld systeem. Dan simpel weg nog de bekers en deksels bestellen dan verzorgen wij de marketing en promotie tools. Neem contact met ons voor meer informatie. 

Je mag zoveel bekers bestellen als je wilt, het minimum aantal bekers zijn 50 stuks per maat. 

Op de kassa moet men enkel 3 knoppen worden aangepast; 

  • + €1 statiegeld (voor het in rekening brengen van de beker)
  • – €1 statiegeld (voor het retour nemen van de beker)
  • + €1,50 voor de deksel (voor de verkoop van de deksel)

Het retour-pinnen kan met de meeste pin automaten tegenwoordig en kost evenveel als een normale transactie. 

We hebben 3 verschillende maten bekers; 

  • 0,20cl 
  • 0,30cl 
  • 0,40cl 

je mag uiteraard zelf bepalen welke bekers bij jou type horeca het beste passen. De bekers zijn stapelbaar, hitte- en vaatwasserbestendig. 

WeCup is een 100% Nederlands bedrijf, onze bekers en deksels worden dan ook in Nederland geproduceerd. 

Niets moet! Maar, gezien de grote voordelen die je ermee krijgt; minder afval, minder kosten in tegenstelling to wegwerpbekers. Ben je ook nog eens een duurzame pionier en dat zullen je klanten ook waarderen 🙂 

Een milde overgangsperiode kan natuurlijk ook, waarbij je wegwerpbekers als WeCup’s worden aangeboden. 

De bekers kosten je niets! 

Als je eenmaal partner bent, betaal je ons €1 (waarborg) per beker, maar die euro krijg je vervolgens van je klanten weer terug. Mooi he 🙂 

De deksels kosten €1 per stuk inkoop en adviesverkoop prijs is €1,50.

In tegenstelling tot de bekers zijn de deksels niet inwisselbaar. Als WeCup horeca partner koop je het aantal deksels in voor €1 en verkoopt ze voor €1,50.
Een deksel is toch wel een beetje persoonlijk en dat houden we zo. 

In Nederland hoeft men geen BTW op statiegeld te betalen, dus 0% BTW voor de bekers.
Voor de verkoop van de deksel moet je 21% BTW in rekening brengen. 

Het meest duurzame materiaal zou glas of porselein zijn, echter is dat niet geschikt voor een re-use statiegeld systeem, vanwege de breekbaarheid. Polypropyleen (PP) is het meest duurzame na glas en porselein en het is 100% recyclebaar.  Al onze bekers en deksels zijn overigens BPA vrij en bevatten geen schadelijke stoffen. 

In vergelijking met andere materialen presteert PP het beste als het gaat om energieverbruik bij de productie en recyclebaarheid. Onze bekers zijn dan ook 100% recyclebaar en zijn na 3 keer gebruik al 15% duurzamer als de gewone wegwerpbeker. 

1 WeCup vervangt om en nabij 1000 kartonnen wegwerpbekers. Onze bekers die van PP zijn gemaakt zijn sterk en kunnen jarenlang in ons statiegeld systeem blijven meedraaien. 

Onze bekers kunnen herhaaldelijk in de professionele horeca vaatwassers en/of huishoudelijke vaatwassers gewassen worden. 

Als horeca partner kan je de bekers bij ons omruilen voor nieuwe bekers. 

Wij vragen je wel om alle WeCup’s terug te nemen en aan ons te retourneren, zodat wij de bekers weer kunnen recyclen. Je hoeft dan geen statiegeld terug te geven aan de klanten voor de kapotte of sterk vervuilde bekers! 

Om ons systeem zo herkenbaar mogelijk te houden hebben we enkel in onze vaste kleur. 

Als een klant 100 WeCup’s komt terug brengen.. dan is er vast en zeker iets verdachts aan de hand. 

Gelieve de contactgegevens op te vragen en dit melden bij ons. Als partner ben je niet verplicht om meer dan 20 WeCup’s tegelijk te aanvaarden. 

Helaas kan dat niet. Om de herkenbaarheid van ons re-use statiegeld systeem zo goed mogelijk te waarborgen, kunnen we geen andere namen op de bekers plaatsen. 

Wel is er een mogelijkheid om de deksels te laten bedrukken, mits een minimale afname van 10.000 stuks. 

Wij streven ernaar om de bekers binnen 2 weken te leveren, maar naar verwachting leveren wij meestal binnen een week tijd. 

Des te meer locaties/partners die meedoen aan het WeCup re-use systeem des te makkelijker het is voor iedereen. Wij zullen er alles aan doen om meer partners te werven in de buurt van jouw locatie.