Koninklijke Burgers’ Zoo zet in op duurzaamheid met WeCup

Bij Koninklijke Burgers’​ Zoo & Safari Meeting Centre staan duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel. Onlangs spraken we met Marco Peelen over hun
Herbruikbare bekers van WeCup bij Koninklijke Burgers' Zoo in een statiegeldsysteem en gepersonliseerde communicatie.

Van Wegwerp naar Hergebruik

Voorheen gebruikte Koninklijke Burgers’ Zoo traditionele kartonnen wegwerpbekers. De drijfveren voor de overstap naar herbruikbare bekers waren de nieuwe SUP-regelgeving en hun toewijding aan duurzaamheid. “We wilden iets veranderen, maar hadden nog geen duidelijk idee hoe,” zegt Marco.

Waarom WeCup?

Na het testen van verschillende aanbieders bleek WeCup de beste keuze. Wat maakte WeCups uniek? Het totaalplaatje: uitstekende service, duurzaamheidsverhaal en praktische bruikbaarheid van de cups. “Het systeem van WeCup zorgde ervoor dat onze bezoekers meteen begrepen dat het om herbruikbare bekers ging, iets wat bij de andere aanbieders ontbrak,” aldus Marco.

Implementatie en Gebruiksgemak

De implementatie van het WeCup-systeem verliep vlotter dan verwacht. Hoewel er aanvankelijk enige zorgen waren, bleek het proces na verloop van tijd soepel te verlopen. “We dachten dat we veel obstakels zouden tegenkomen, maar het bleek een open veld,” deelt Marco. Het vaste schoonmaak team zorgt voor een efficiënte en hygiënische reiniging van de bekers, wat bijdraagt aan een georganiseerde operatie.

Duurzame Impact

De overstap naar WeCup heeft een aanzienlijke invloed gehad op de duurzaamheid van Koninklijke Burgers’ Zoo. Ze hebben de aankoop van 550.000 wegwerpbekers geëlimineerd en een systeem opgezet dat hun bezoekers aanmoedigt om bij te dragen aan een beter milieu. Met een return rate van 80% is het duidelijk dat hun gasten de nieuwe aanpak waarderen.

Aanbeveling aan Andere Parken en Dierentuinen

Burgers’ Zoo heeft WeCup recent aanbevolen aan andere leden van de Club Van Elf. ”Veel partijen willen hun eigen systeem hanteren, maar wij hebben de meerwaarde van een uniforme aanpak met WeCup gezien,” zegt Marco.

Samen Vooruit

De samenwerking met WeCup wordt als zeer positief ervaren. Marco prijst het bedrijf om hun meedenkende en probleemoplossende aanpak. “WeCup heeft ons geholpen om echt door te zetten en onze duurzaamheidsdoelen te realiseren,” concludeert hij. Met het WeCup-systeem zet Koninklijke Burgers’ Zoo een belangrijke stap richting een duurzame toekomst. Dit inspirerende voorbeeld laat zien hoe herbruikbare oplossingen niet alleen de ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook bijdragen aan een positief imago en betrokkenheid bij bezoekers.

Doe mee met Koninklijke Burgers’​ Zoo & Safari Meeting Centre en WeCup en maak van jouw pretpark of dierentuin een duurzame pionier!

Wil je een op maat gemaakte offerte ontvangen, mail dan naar partner@wecup.nl of kijk op www.wecup.nl voor meer informatie.

Ook graag een op maat gemaakte offerte ontvangen?

Graag nemen wij de mogelijkheden door voor jouw bedrijf, van standaard WeCup-systeem tot een custom fullservice systeem.
Kies de categorie die voor jou van toepassing is: